dilluns, 10 de gener del 2011

L'INDEPENDENTISME A LES ELECCIONS MUNICIPALS (Aleix Costa)

El debat continua. Aquesta és l'opinió de l'Aleix Costa:

És molt interessant que sorgeixi aquest debat, encara que es realitzi tard.

Que a Esplugues hi fa falta una alternativa real és quelcom innegable, però no és una cosa nova, és un fet visible des de fa molts anys.

Des de “La Guitza” sempre hem sigut partidaris de les Candidatures d’Unitat Popular, però al nostre poble, per la seva realitat autòctona i social, seria necessari crear una plataforma o coalició de diferents forces que pugui representar una alternativa real per governar el nostre poble. I com és evident, des de posicions realment transformadores i que reculli els anhels i reivindicacions de la vila.

Nosaltres hem participat, com tantes altres persones, a Esplugues Decideix amb la intenció de realitzar la consulta independentista a Esplugues, però també per treballar noves complicitats amb altres sectors polítics del poble, i considerem que tot això s’ha assolit a la perfecció.

Però la pregunta que hauríem de fer-nos és: “Realment hi ha interès per part de les diferents forces polítiques d’Esplugues?”. Això aniria referit directament a ERC i ICV, que són les formacions que podrien generar més treball conjunt i que podrien iniciar una possible “Entesa per Esplugues”, que de ben segur que afegiria a persones independents. Malauradament, no sembla que s’encaminin cap aquest sentit, si no que prefereixen treballar prioritzant els interessos de les seves “marques polítiques” i les seves poltrones. Tots sabem que els partits tenen interessos en les diferents institucions, com són el consell comarcal i les diferents diputacions, per exemple. Tot això dificulta la possibilitat de crear aquesta alternativa.

Per altra banda, des de l’àmbit netament independentista, ens trobem una ERC molt debilitada a nivell nacional i aquest fet es notarà a Esplugues, així que tenen bastants possibilitats de quedar-se fora. Per altra banda, l’absurda aparició a les municipals de formacions com SI o Reagrupament, que es reclamen com a transversals i tenen un programa social nul, encara debilitaran més la seva representativitat. Si més no, podria ser interessant reunir els diferents sectors independentistes del poble per conèixer les seves intencions a les municipals i poder estudiar una coalició de perfil independentista i d’esquerres.

Nosaltres des de “La Guitza” veiem amb bons ulls totes aquelles iniciatives que puguin significar un canvi en positiu a la nefasta situació política del poble. En cas de que s’iniciessin converses en qualsevol de les dues situacions que es poden plantejar, hi participaríem prenent com a base programàtica el “Programa Marc” de la CUP per a les pròximes eleccions municipals.

3 comentaris:

  1. El Programa Marc de la CUP 2011-2015, aprovat ahir en Assemblea Nacional a Vilanova i la Geltrú, constitueix efectivament una bona base per arribar a acords amplis des d'una perspectiva d'unitat popular. El document abasta uns vuit eixos i dóna resposta a les necessitats més urgents de la majoria de la població.

    ResponElimina
  2. Molt be Aleix, tu dones en el clau!
    Partits = poltrones.

    T'has aixecat del sofa per escriure això o esperes a la cadira l'e-mail del programa marc de les CUP?

    ResponElimina
  3. Ni tots els partits són iguals ni totes les persones tampoc, conec moltes persones d'Esplugues que treballen desinterassadament pel poble i també en conec d'apoltonats i amb sous escandalosos. Generalitzar amb tan poc rigor és una falta de respecte per a molta gent "legal" que tots i totes coneixem. El més fàcil és criticar sense fonament, el més difícil reflexionar sobre la realitat basant-nos en dades objectives...
    Per cert, a les darreres eleccions, quan es va fer la proposta de candidatura unitària ICV hi va estar d'acord (jo hi vaig participar), ara algú ho ha proposat? A mi ningú no me n'ha dit res, i encara que no estic a sobre del dia a dia per les meves altres responsabilitats normalment me n'assabento d'aquestes coses...

    ResponElimina