dissabte, 15 de gener del 2011

CAP CATALÀ SENSE CONSULTA

La Coordinadora Nacional per la Consulta sobre la Independència vol que el 10 d'abril finalitzi l'onada de consultes per la independència de Catalunya iniciada a Arenys de Munt el 13 de setembre del 2009. Per aquest motiu, ha animat els 418 municipis que encara no l'han celebrat a fer-ho. El portaveu de la Coordinadora, Jaume Soler, ha remarcat que la voluntat no és pressionar ja que cada municipi és lliure però ha afegit que l'objectiu és que cap català és quedi sense la possibilitat d'expressar la seva opinió sobre la independència de Catalunya. A més, han aconsellat que s'aprofiti el ressò mediàtic que tindrà la consulta a Barcelona, que se celebra el 10 d'abril, per organitzar-la el mateix dia.

la Coordinadora donarà 'el màxim suport possible' a les comissions locals que impulsin consultes. El 10 d'abril es posarà el punt i final a l'onada de consultes, amb la celebració de la de Barcelona i es donarà per assolit el primer objectiu de la coordinadora.

A més de Barcelona, també celebraran una consulta el 10 d'abril Gavà, Bagà, Sant Julià de Ramis, Blanes i Albanyà, així com Calaf, Calonge de Segarra, Castellfollit de Riubergòs, Pujalt i Sant Pere Sallavinera, tots cinc de manera conjunta. A partir d'ara 's'iniciaran contactes amb la resta de territoris dels Països Catalans perquè també puguin impulsar referèndums d'aquestes característiques.

Tot i que el 10 d'abril finalitzi aquesta primera etapa, la Coordinadora continuarà treballant per assolir el principal objectiu: que  se celebri un referèndum sobre la independència de Catalunya a nivell nacional. Per aquest motiu, participarà per impulsar la Conferència Nacional per l'Estat Propi, com a pas previ per constituir l'Assemblea Nacional Catalana. Ha afegit que aquesta setmana ja s'ha celebrat una primera reunió entre diferents plataformes que treballen en aquest camí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada