divendres, 21 de gener del 2011

L'INDEPENDENTISME A LES MUNICIPALS (Jordi Figueras)

Un nou comentari, aquest d'en Jordi Figueras, sobre l'independentisme a les municipals:

La meva opinió sobre una possible “Entesa per Esplugues”? Ara per ara ho veig inviable, ICV o la mateixa ERC ja han proclamat els respectius caps de llista al igual que CiU, considero que no es pot treballar des de la improvisació en l’àmbit polític municipal, amb això vull dir que s’ha de treballar amb temps, creant les bases per fer conèixer una possible candidatura a una població que, majoritàriament, viu d’esquenes a la política, cercar finançament, trobar punts de coincidència entre les diverses persones o grups politics, en definitiva, feina molt feixuga per fer-la en els quatre dies comptats que resten per les municipals i ho dic molt en la sintonia que ens apunta l’Aleix, politiques socials, o segons penso jo politiques de cohesió social que permetin una transformació significativa de l’actual marc de ciutat dormitori que ja els hi va be a alguns partits politics.

No se com anirà la proposta de Cornellà, però potser tants esforços nomes suposin debilitar electoralment algun partit i poca cosa més, espero que no sigui així. A tall de cloenda, en l’anterior entrada no volia parlar d’ERC, el que jo volia posar de manifest és que durant els darrers 8 anys únicament ERC ha estat lluitant pels postulats independentistes des de l’àmbit polític municipal, de fet era el que ens corresponia com a electes a sou de la ciutadania, però ens hagués encantat compartir lluites i complicitats amb algú més.

Recordo clarament un grup d’independentistes que ens reuníem a principis dels anys 80, també les posteriors divisions, i que cadascú va tirar pel seu compte però sempre treballant, en un o altre sentit, fins arribar a l’ajuntament. De regidors o regidores independentistes a Esplugues en conec tres des de finals dels anys 80, l’Esteve, la Carme i jo mateix, però no recordo que cap de nosaltres entres a l’Ajuntament sense un treball previ, sense un fonament polític determinat i, ara per ara, nomes veig dues formacions politiques amb ganes de transformar Esplugues en una ciutat diferent a l’actual model, nomes dues formacions politiques que treballen en el dia a dia, la resta únicament els he vist treballar per les consultes i en aquesta blocada. Que consti que això darrer que he escrit no és cap retret, només una constatació de la meva percepció.

Òbviament puc estar equivocat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada