dissabte, 24 de març del 2012

ANC: ÈXIT EN LA PRESENTACÍÓ DE LES ASSEMBLEES DEL BAIX LLOBREGAT


Sant Boi de Llobregat, Can Massallera, 20h del divendres 23 de març. La sala plena a vessar, amb més de 400 persones que assisteixen a l'acte de presentació de les Assemblees Territorials de l'ANC al Baix Llobregat.


Hi eren presents les assemblees de Begues, Castelldefels, Cervelló, Cornellà, Gavà, Esplugues, Molins de Rei, Pallejà, El Prat, Sant Boi, Sant Climent, Sant Feliu, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló, Torrelles, Viladecans i la subcomarcal del Montserratí.


Jaume Marfany, del Consell Permanent de l'ANC, va presentar l'acte i va donar pas als convidats. En primer lloc, va parlar Lourdes Escardívol, de Sant Boi decideix independència. Tot seguit, en Pere Pugès, del Secretariat Nacional de l'ANC va dedicar la seva exposició a explicar els antecedents de l'ANC i tot el camí fet fins al dia d'avui. També va parlar del futur i de totes les etapes previstes en el Full de Ruta aprovat en l'Assemblea Constituent del 10 de març passat.


Després, va intervenir Carme Forcadell, membre també del Secretariat Nacional de l'ANC. La seva exposició va girar a l'entorn de per què volem la independència i quina ha de ser la nostra actitud per tal d'aconseguir-la.
L'acte va comptar amb la col·laboració inestimable de Montserrat Carulla, que es vca presentar de la següent manera: "Sóc Montserrat Carulla. Actriu i independentista." La seva veu, extraordinària i incofusible, va omplir la sala amb poemes com "Assaig de càntic en el temple" o "La campana de Sant Honorat".


Finalment, Marcel Casellas va tancar l'acte amb la seva actuació que va servir de distensió ide relax després que les emocioins i la tensió estiguessin a flor de pell.
Jaume Marfany va cloure l'acte tot dient que: "Que l'acte d'avui ens serveixi per reflexionar que sense Estat propi el futur del nostre país i amb ell el de tots nosaltres continuarà sent un futur de dependència econòmica, política, lingüística i cultural que impedirà que la societat catalana pugui ser més lliure, més justa i més solidària.
Companyes i companys, segur que coincidirem un dia o altre en aquest camí cap a la llibertat."


L'acte es va cloure amb el cant de "Els Segadors", l'himne nacional de Catalunya, que tots els coordinadors i coordinadores de les Assemblees del Baix van cantar des del matexi escenari.
Més fotografies al Facebook

3 comentaris:

  1. Va ser tot un èxit!!! I per cert, el meu cognom és: Escardívol.
    Salut i Indepèndència!!!
    Lourdes Escardívol

    ResponElimina
  2. Lourdes... Ja sabia que m'acabaria equivocant... Ho esmeno..

    Disculpes...

    ResponElimina
  3. Cap problema, Jaume. Ja et vaig dir que el meu cognom té aquestes coses...
    Moltes gràcies!
    Lourdes

    ResponElimina