dimecres, 21 de març del 2012

LES SERVITUDS DEL PODER: EL PP S'INFILTRA A LES INSTITUCIONS CATALANES (i 2)

Per començar, ja no tenim emissions de TV3 per satèl·lit i la nova Llei de la Corporació (aprovada amb els vots del PP) ens encamina cap a un empobriment pressupostari que farà minvar, sens dubte, la qualitat dels mitjans públics. Ens trobem a punt de traspassar una línia que implicaria una desnacionalització dels mitjans públics com TV3 i Catalunya Ràdio. Certes fonts parlen de l’interès i la influència del Grup Godó en tot aquest afer.

En aquests moments, al Parlament, els diferents grups polítics estan negociant el repartiment i les designacions dels membres que formaran la CCMA. Pinten bastos... Les servituds de l’acord CiU-PP sembla que acabaran donant la vicepresidència de la CCMA a un representant del PP. Si ningú hi posa remei, Armand Querol, que s’autoproclama admirador d’Aznar i és considerat del sector més FAES del PP, serà el nou vicepresident de la CCMA.

El poder del PP a la CCMA serà força important. Els mateixos que han destruït IB3, Televisió de Mallorca i Canal 9, podran ara decidir sobre els nostres mitjans públics i podran nomenar els nous directors de televisió i ràdio. Ens trobem en un a situació de risc extrem. El nacionalisme espanyol infiltrat en els llocs de decisió de la via política i institucional catalana pot fer més mal que mai a una de les eines més importants de què disposa el país.

Els mitjans de comunicació públics són un dels nostres eixos principals de supervivència i de normalització, lingüística, cultural i nacional. Una retallada important en els pressupostos, la reducció de la publicitat fins a eliminar-la, la designació de determinats càrrecs directius i de responsabilitat no faran res més que fer minvar la qualitat dels nostres mitjans i, per tant, la seva audiència. No faran res més que desnacionalitzar i debilitar el nostre espai de comunicació nacional, la nostra llengua, la nostra cultura, el nostre imaginari i referent col·lectiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada