dimarts, 20 de març del 2012

LES SERVITUDS DEL PODER: EL PP S'INFILTRA A LES INSTITUCIONS CATAALNES (1)

Des de fa segles, el nacionalisme espanyol intenta acabar amb la llengua catalana. Modernament, aquest nacionalisme agressiu, amb el PP com a buc insígnia al capdavant, utilitza tots els mitjans de què disposa per continuar la seva política d’autèntic genocidi contra el català.
 
Ataca en tots els fronts i en tot el territori. Ho fa al País Valencià, eliminat escoles que tenen la llengua catalana com a vehicular. A Alacant, de cinquanta-set centres públics, només n’hi ha deu tenen línies d’ensenyament en la llengua del país. Pel que fa als centres concertats, dels trenta-33 que existeixen només en podem trobar un que tingui línia escolar en valencià.
 
Recentment, a les Illes, el PP ha dictat una llei per la qual el català ha deixat de ser un requisit per treballar a la funció pública i ha passat a ser considerat només “un mèrit”. Jaume Bonet, mestre jubilat, fa començar una vaga de fam el dia 1 de març contra aquesta llei que relega el català a una situació de marginalitat dins de l’Administració.
 
Al Principat, continuen volent acabar amb la immersió lingüística i han obert una nova línia d’atac contra la llengua: l’espai de comunicació català format, principalment, pels mitjans públics de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió (CCMA); és a dir: TV3 i Catalunya Ràdio.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada