dijous, 15 de juliol del 2010

ELS PARTITS CONTRA LA ILP (Dídac López)

Cadascú se sap la seva. Ara bé, el que hom li demanava a la Mesa es que deixés a la Comissió Promotora de recollir les signatures necessàries. No ho han fet. Per tercera vegada han inadmès a tràmit una proposta similar. I, fins i tot, han revocat la decisió d'admetre a tràmit la IP "Volem votar" (amb el vot contrari de Benach, tot cal dir-ho).

No és una qüestió de ser partits independentistes o no-independentistes. És una qüestió de ser partits democràtics o no ser-ho. No volen ni fer campanya pel NO, i això demostra ben a les clares que tampoc no són lleials al "projecte plural i comú" que deia l'altra dia la vicepresidenta. Perquè els "projectes plurals i comuns" es basen en la "lliure associació" i no pas en el "ordeno-y-mando".

S'ha dit que cada partit té dret a votar com vulgui. I és cert. El problema és que aquests partits ens diuen que no donaran suport a la independència fins que no hi hagi una majoria social favorable. Perfecte. Però impedeixen els mecanismes que farien visible (o no) aquesta majoria social.

Ens diuen, llavors, que per això tenim les eleccions. En conseqüència, els partits de la Mesa del Parlament ens acaben de comunicar que si volem expressar una majoria social per la independència caldrà aconseguir una majoria social que no els voti.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada