divendres, 21 de setembre del 2012

RESISTÈNCIA, VALENTIA, CORATGE I... OPTIMISME! (i 2)


I després de l’11, què?

L’ANC continuarà mantenint la corda tibada. Això vol dir que el nostre únic objectiu continua i continuarà sent el d’obtenir la independència de Catalunya.

Disposem d’un Full de Ruta des de fa temps i, de moment, fins que els esdeveniments no ens el facin modificar, continuarem aplicant-lo.

Què ens mana ara el Full de Ruta? Com a primer punt, i potser el més important de tots, aconseguir una majoria social favorable a la independència.

La feina acaba tot just de començar. No podem emborratxar-nos d’èxit, pensant que amb la gran demostració de força i unitat de l’11 de setembre ja ho tenim tot fet. No podem pensar que la feina ja està feta... perquè no ho està. Hem tingut un èxit extraordinari; ara cal, però, saber gestionar adequadament aquest èxit.

Al Baix Llobregat hem fet una gran feina... una feina increïble... però ens en queda molta per fer encara. És sobretot aquí, a la ciutat de Barcelona i el seu cinturó metropolità, amb prop de 5 milions d’habitants –el 70% de la població del país- on ens estem jugant l’assoliment de la majoria social; on ens estem jugant guanyar o perdre un referèndum d’autodeterminació.



Quan arribi el moment, digueu-li referèndum o eleccions plebiscitàries, no podem de cap de les maneres perdre. Se’ns obriria un abisme que seria gairebé impossible de remuntar. Hem de guanyar i per fer-ho necessitem la majoria social favorable. Una majoria que cal que la treballem nosaltres, la gent de la ciutat de Barcelona, la gent de la primera i segona corona de la ciutat.

Hem de convèncer amb arguments –i no patiu, en tenim un munt!- que l’’Estat propi és bo per a Catalunya, que és l’única solució per a la nostra supervivència cultural, política i econòmica... Que és l’única manera que puguem mantenir els drets socials adquirits a través d’anys de lluita i sacrifici...

L’Estat propi és bo per a tothom que visqui en aquest país, se senti català, espanyol o equatorià... Tothom en sortirà beneficiat. Els ho hem d’explicar... Els hem de convèncer... Només així obtindrem la majoria social indispensable per aconseguir la independència.

El nostre projecte és un projecte per a tothom. És un projecte en positiu, l’ANC no és anti res. L’ANC no va en contra de ningú. L’ANC treballa per sumar i no per restar.

Valentia, coratge, resistència i... optimisme

Els propers temps seran sens dubte durs. Ens atacaran de totes bandes i faran servir tots les armes que tinguin al seu abast. Sembraran el dubte, el desconcert; atiaran la por; fomentaran la divisió entre nosaltres; ens difamaran... I penseu que això també ho faran compatriotes nostres; ho faran també en català...

Hem de ser valents. Hem de tenir una gran capacitat de resistència. Hem de resistir com sigui l’ofensiva que se’ns llançarà al damunt. I ho podem fer si ens mantenim units com ho vam fer l’11 de setembre. Només així aconseguirem el nostre objectiu. I ho farem amb optimisme. S’ha acabat el “català emprenyat”. Nosaltres som ja el català de la il·lusió, el català de l’optimisme, el català de la voluntat esperançadora d’un futur millor per a tothom.

L’11 de setembre tots plegats vam fer història. Demostrem a Europa i al món sencer que continuarem fins al final de la mateixa manera que ho vam fer l’11: de manera unitària, democràtica, multitudinària i pacífica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada