diumenge, 26 d’agost del 2012

MONTSERRAT CRIDA INDEPENDÈNCIA!



Montserrat, 25 d'agost de 2012. La muntanya santa de Montserrat ha estat avui l’escenari del darrer acte nacional de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) abans de la concentració unitària de l’11 de setembre.
Des de bon matí, una multitud de gent diversa, de grans, joves i petits, lluint les seves estelades, han anat omplint a vessar la plaça del Monestir. Els sons de la cobla, els tabals dels diferents grups de tabalers dirigits per Sant Arisa, els gegants de Sant Just Desvern, els falcons, la coral El poble que canta... la cultura popular i tradicional ha mostrat tota la seva força dalt del cim de la muntanya sagrada.
El pare Abat de Montserrat ha rebut en audiència un grup de 30 persones de l’ANC. La presidenta, Carme Forcadell, ha lliurat al pare Abat un recull de cartells dels principals actes celebrats per l’ANC en aquesta Marxa cap a la independència. A més, ha llegit el manifest de la Marxa que, posteriorment també ha lliurat al pare Abat, el qual ha dirigit unes paraules als membres de la delegació de l’ANC.


Els actes el migdia s’han tancat amb tres intervencions molt esperades: Patrícia Gabancho: "Necessitem que la gent ens vegi com la muralla xinesa des de la lluna"; la monja benedictina, Teresa Forcades; i la presidenta de l’ANC Carme Forcadell.

Carme Forcadell ha destacat en el seu parlament el simbolisme de Montserat i el que representa, tant per als creients com per als no creients. Ha reiterat una vegada més l’únic objectiu que mou a l’ANC, que no és altre que el d’aconseguir la independència de Catalunya. “Només depèn de nosaltres. Nosaltres som l’ANC. Nosaltres som el poble. Si anem tots junts, la nostra força és imparable i aconseguirem que Catalunya sigui el nou estat d’Europa.”

"Espanya farà tot el que sigui per fer-nos por, també ens voldrà comprar, intentarà que ens barallem, però hem de dir al govern espanyol que volem la independència justament per sortir de la crisi, estabilitzar Catalunya i obtenir més inversions”,
Ha acabat la seva intervenció fent una crida a tots els catalans i catalanes perquè siguin presents l’11 de setembre en la gran concentració unitària Catalunya nou Estat d’Europa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada