divendres, 18 de juny del 2010

EL 20J, VOT PER A INVIDENTS

El 20 de juny, Esplugues decideix posarà a l'abast dels invidents una manera més fàcil i segura de votar.

Les persones invidents que desitgin anar a votar el diumenge 20 de juny a la quarta onada de consultes independentistes ho podran fer d'una manera més fàcil. L'Associació Catalana per a la Integració del Cec repartirà als col·legis electorals un kit de votació accessible.

El kit consta d'un sobre gran on a dins s'hi troben tres sobres. Dos d'ells són les opcions del "sí" i el "no" escrites amb idioma Braille. Un cop la persona escull l'opció, treu la papereta del sobre i la introdueix en el sobre més petit, la mida del qual és la mateixa que la de la resta de sobres. Aquest serà el que s'introduirà a l'urna. Un cop l'invident ha votat es pot quedar la resta de sobres que es troben a dins del kit per mantenir el secret del vot.

Aquest sistema està regulat legalment i es va començar a utilitzar l'any 2008, a les darreres eleccions generals. Posteriorment, les eleccions autonòmiques i alguns municipis de la darrera onada de consultes del passat abril també van introduir aquest sistema de vot.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada