dimarts, 22 de juny del 2010

A CATALUNYA NO... AL SUD-TIROL SÍ...

Esplugues ha estat la gran absent a les notícies i als informatius de la jornada del 20J. El fet de tenir al costat mateix poblacions com Sant Boi o Cornellà, afegit al fet que Sant Feliu és la capital de comarca i, a més, era el centre de recollida de dades de les consultes del 20J, ha provocat el "missing" d'Esplugues als mitjans de comunicació catalans.

Per fer una mica de contrapés en aquesta balança, Esplugues sí que ha aparegut a la regió del Sud-Tirol, territori de llengua i cultura austríaca que pertany a l'Estat italià.  El SÜD-TIROLER FREIHEIT. Freies ündnis für Tirol (en català: SUD Tirol LLIBERTAT. Aliança Lliure de Tirol) ha publicat un article i un petit reportatge fotogràgic sobre les consultes i l'experiència viscuda pels observadors internacionals que van ser amb nosaltres el dissabte i diumenge passats.

Més o menys, i disculpeu la traducció, diu així:

Des de les 9 del matí hi ha una nova votació a 44 municipis catalans sobre si Catalunya ha de ser un estat separat i independent dins de la Comunitat Europea o no. Més de 500.000 ciutadans, en particular en les zones dels voltants de Barcelona, aquest cop tenen l'oportunitat d'expressar el seu desig d'independència.


El moviment de Tirol del Sud LLIBERTAT seguirà la votació amb una delegació. Aquests inclouen el diputat Dr Eva Klotz, el conseller de l'EPT Meran i membre de la Junta Reinhild Campidells i els consells de diversos dels moviments del Sud del Tirol Llibertat Ahrntal.


La delegació de la Llibertat de Moviment del Tirol del Sud ja és a Catalunya des d'ahir i va participar en diversos esdeveniments previs a la votació. Avui la delegació seguirà supervisant les eleccions en diversos municipis.

Des d'octubre de 2009 han votat a Catalunya 457 dels 948 municipis del país. Catalunya té una població de 7,3 milions d'habitants, dels quals, 2,4 milions tenen dret a vot. Al voltant de 50.000 voluntaris han treballat fins ara per aconseguir que les consultes siguin un èxit. ! 

 Els resultats globals realitzats fins ara: més del 80% dels votants es van pronunciar a favor de la independència de Catalunya, i el moviment independentista s'està convertint en cercles!

Tot i que el vot no té caràcter legal, però no obstant això, mostra una clara tendència cap a la independència!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada