dimecres, 27 de juny de 2012

NO ACATEM! COMUNICAT DE L'ASSEMBLEA NACIONAL CATALANA


AL GOVERN I AL PARLAMENT DE CATALUNYA

ALS MESTRES I ALS EQUIPS DIRECTIUS DE LES ESCOLES

A LES FAMÍLIES I A TOT EL POBLE DE CATALUNYA

NO ACATEM!

CATALUNYA ÉS UNA NACIÓ

LA NOSTRA LLENGUA ÉS EL CATALÀ

El TRIBUNAL SUPREM ESPANYOL NO ÉS EL NOSTRE TRIBUNAL

LA CONSTITUCIÓ ESPANYOLA NO ÉS LA NOSTRA CONSTITUCIÓ

Les nacions són nacions perquè tenen consciència de ser-ho. Les consciències són inviolables. Per això, ni la nacionalitat, ni la llengua, es poden imposar. No hi ha absolutament cap llei que pugui imposar-nos ni la nacionalitat, ni la llengua.

Aquest degotall de sentències és irritant, cansat, però, de fet, demostra que ja no poden seguir utilitzant mètodes subtils i discrets, els cal actuar a cara descoberta i utilitzar mètodes quirúrgics, cada vegada més dràstics, per evitar perdre les poques colònies que els queden.

Davant d’aquest nou intent desesperat de l’Estat espanyol d’aconseguir acabar definitivament amb la nostra llengua, i de retruc amb la nació catalana, és a dir, amb “el problema catalán”, els catalans hem de fer pinya. Ni un pas enrere. Mantinguem la calma i la fermesa, però, que sàpiguen que no acatem, ni acatarem sentències injustes.

Al setembre, a partir del primer dia de classe, el català ha de seguir sent la llengua vehicular de l’escola i els nouvinguts han de poder seguir tenint el dret a entendre i a parlar-la perquè pugui ser també la seva. Des de l’ANC, en tant que assemblea nacional catalana, demanem al govern de la Generalitat que es mantingui ferm i que faci tot allò que jurídicament estigui al seu abast. Demanem també als diputats catalans que defensin i emparin les lleis que ells mateixos van aprovar. Així mateix, cridem al poble català a no entrar en cap tipus d'enfrontament per raons de la llengua i a seguir mantenint viu el català. La millor manera de defensar-la, la més eficaç, és parlar-la i parlar-la bé. Comencem a ser exigents amb nosaltres mateixos. Ja no ens podem conformar en dir que, quan anàvem a l'escola, tot es feia en castellà i que no la vam poder aprendre. Si aquest és el cas, reciclem-nos, omplim els cursos de català, escrivim-la bé, proposem-nos no maltractar-la. No canviem mai de llengua.

NO ACATEM!

Fem també una crida a les famílies, als mestres, als equips directius per encoratjar-los a no acatar cap llei que ens sigui imposada des de fora per governs, parlaments o tribunals que no són els nostres, i a seguir essent un poble respectuós, civilitzat i demòcrata. Ensenyem als nostres infants a estimar la llengua del seu país.

Finalment, fem saber a tothom que l'única manera d'acabar amb aquesta persecució implacable i amb la majoria dels problemes que en aquest moment tenim com a país, és amb la independència, és a dir, tenint el nostre propi Estat que ens defensi i empari. Aquest és l'objectiu de l'ANC, per això treballem i animem tot el poble a sumar-s'hi.

Dissabte vinent tots cap a Lleida, comencem la Marxa cap a la Independència.
VISCA CATALUNYA!
Secretariat ANC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada