dimarts, 19 de juny del 2012

ESPORTISTES PER LA INDEPENDÈNCIA. ANC


La presentació de la sectorial d’Esportistes de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha omplert la sala del Centre Excursionista de Catalunya en un acte en què presidents de diverses federacions esportives catalanes han coincidit en assenyalar que només amb l’Estat propi es podrà assolir l’oficialitat de les seleccions nacionals.
 
Després de la benvinguda del Josep Manel Puente, president del Centre Excursionista de Catalunya, i del coordinador de la sectorial, Josep Maria Santasusana; el Jordi Eduardo Aubeso, president de la Federació Catalana de Fútbol Sala, ha remarcat que, tot i que actualment la federació competeix a nivell internacional a diversos campionats oficials, continuen tenint dificultats. “La lluita de l’ANC és molt important perquè necessitem que el país sigui reconegut”, ha explicat.


En la mateixa línia s’ha expressat el Sergi Blázquez, vicepresident de la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes, donant suport a l’Assemblea i remarcant que, segons enquestes pròpies, el 80% de la població catalana dóna suport a l’oficialitat de les seleccions catalanes. “L’Estat espanyol dóna ordres expresses per actuar sempre i tractar d’evitar que una federació catalana pugui competir a nivell internacional, però no ens aturaran”, ha conclòs.
 
Per la seva banda, la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, ha reivindicat el nivell de l’esport català, i ha lamentat que tot i el “gran reconeixement al món”, “la majoria no poden competir sota la nostra bandera ni cantar el nostre himne. L’esport català honora el nostre país, però li és negat competir sota els nostres símbols”. Forcadell ha afirmat que “no podrem competir de la manera que nosaltres volem si no tenim l’estat propi. És l’única manera”. “Necessitem un estat per tenir seleccions esportives nacionals, perquè som un país digne, per mostrar-nos al món com som, no a través dels ulls d’Espanya”, ha conclòs.


Les membres del secretariat nacional de l’ANC, Núria Jàvega i Anna Bernabeu, han fet una crida a sumar-se a l’Assemblea afirmant que “hi ha determinades responsabilitats que no es poden defugir”, mentre que el membre de la sectorial Jordi Gispert ha posat de relleu la importància de l’esport i ha explicat: “no defensem ser millors o pitjors, sinó poder ser el que som”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada