dimarts, 13 de desembre del 2011

RAONS DE PES: L'AUTODETERMINACIÓ


El programa núm. 9 de Raons de pes va estar dedicat al dret d'autodeterminació. Els nostres convidats van ser:

Ricard Gené. Advocat, soci d’un buffet amb molta clientela internacional. Ha estat president i encara n’és membre del Comitè Executiu d’una xarxa de despatxos d’advocats de dret internacional. 

És un estudiós de temes relatius a l’autodeterminació dels pobles en dret internacional i processos d’alliberament nacional. Per raó de les seves vinculacions familiars, coneix molt bé el cas d’Eslovènia.

Forma part del Secretariat provisional de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) actualment en fase constituent.

Albert Bertrana. Va cursar estudis d’enginyeria de radiocomunicacions a Barcelona. El 1965 va marxar a París per motius polítics on va fer els estudis d’Economia Política i de Prospectiva Econòmica i Social.

El 1989 va ser fundador i Secretari General del Comitè Olímpic de Catalunya, COC, junt amb les primeres federacions esportives catalanes cofundadores; en representació de l’ADOC, i va organitzar la campanya per promoure la participació del COC als Jocs Olímpics de Barcelona 92.

Des del 1992 es documenta i té contactes internacionals en relació la sobirania i el dret a l’autodeterminació del pobles i les possibilitats reals de secessió per a la creació d’un Estat propi de la Nació catalana.

Del 1992 al 1995 va ser vicepresident de les escoles catalanes La Bressola a la Catalunya Nord. 

L’any 1998 va ser elegit President de la Convenció per la Independència Nacional i va impulsar la creació dels Comitès Nació Catalana, amb la finalitat social oficialment registrada d’organitzar la consulta d’autodeterminació del Poble català i l’adopció d’una Constitució catalana.

Des del 2001 és President fundador de l’Agència del Cens Nacional del Poble Català, impulsada pels Comitès Nació Catalana per exercir el dret a l’autodeterminació.  

Fruit d’aquesta conferència, l’agost de 2010 publica l’article “Els fets de juliol i l’estratègia”, amb què s’inicia la promoció del Pacte Nacional per a l’Autodeterminació per a partits polítics d’obediència catalana i entitats de la societat civil.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada