dimarts, 25 d’octubre del 2011

RAONS DE PES: SOSTENIBILITAT I INDEPENDÈNCIA (El vídeo)


Aquest és el vídeo del tercer programa de Raons de pes.
Cada vegada més, la societat catalana es mostra sensibilitzada i alhora preocupada per tot el que fa referència al medi ambient, als recursos naturals... preocupada pel sistema de vida actual que sembla conduir-nos a una lenta i progressiva destrucció dels recursos naturals del planeta.
En el programa anterior vam poder conversar sobre economia en un sentit molt general. Avui, en aquest tercer programa, volem parlar de nou sobre Economia, lligada, però, a la sostenibilitat.
Si Catalunya disposés d’un Estat propi, seria possible canviar el model energètic actual? Podríem elaborar polítiques de sostenibilitat que ajudessin a millorar tot el que es relaciona amb el medi ambient?
Durant mitja hora vam poder conversar sobre els avantatges que en economia sostenible representaria per a Catalunya disposar d’un Estat propi amb els nostres convidats:
Santiago Vilanova. Llicenciat en Ciències de la Informació. Entre altres, és membre del Col·legi de Periodistes de Catalunya i de l'Associació d'Escriptors de Llengua Catalana.
Cofundador del MEC (Moviment Ecologista Català) i del partit Alternativa Verda. Actualment és director de l'empresa Gea-Consultors Ambientals i president de l'Associació "Una Sola Terra".
Ha publicat diversos llibres. Ha estat Premi d'assaig "Xarxa" 1978 amb "El combat ecologista a Catalunya" i el 1990 amb L'onada ecològica". Col·labora habitualment en el Punt diari-Avui.
És membre de l’ANC actualment en fase constituent.
Josep Puig. És enginyer industrial, especialitat en tècniques energètiques. Diplomat en Enginyeria Biomèdica i en Enginyeria del Medi Ambient, Ecologia i Gestió Ambiental. Doctorat en enginyeria industrial. Des de l’any 1974 treballa com enginyer tant a l'empresa privada com a la universitat.
Fundador, l’any 1992 d’Ecoserveis, una associació professional dedicada a la consultoria i a l’educació sobre energia i medi ambient. Ecoserveis ha sigut guardonada amb el Premi Solar Europeu 2004 en la seva categoria d’Arquitectura Solar. Portaveu del Grup de Científics i Tècnics per un Futur Sense Nuclears.
Ha publicat diversos llibres Ha publicat articles a diverses revistes científiques i tècniques i de divulgació general sobre temàtiques energètiques, ecològiques i tecnològiques.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada