dissabte, 30 d’octubre del 2010

ÈXIT DEL PRIMER SOPAR-TERTÚLIA SOBRE LA INDEPENDÈNCIA

Ahir, 29 d'octubre, Esplugues decideix va celebrar el seu primer sopar-tertúlia a l'entorn del tema de la independència.

Vam poder visionar en exclusiva el documental "100 dies d'Esplugues decideix", realitzat per ETV Llobregat,  un recorregut emotiu i històric per la campanya que la plataforma va dur a terme entre els mesos de març i juny i que va culminar amb la celebració de la consulta sobre la independència del 20 de juny.


Després, en Josep Manuel Ximenis, regidor d'Arenys de Munt per la CUP i un dels impulsors de la consulta a la població del Maresme, ens va presentar el seu llibre "D'Arenys de Munt al cel. L'inici de les consultes independentistes". Vam poder reviure de primera mà els moments clau que va viure la consulta; els problemes, els riscos i, en alguns moments, també la soledat dels impulsors. Vam reviure els moments àlgids, d'alegria i, per què no dir-ho, de glòria.

"D'Arenys de Munt al cel. Aquesta va er la sensació que moltes de les persones que portàrem a terme la Consulta d'Arenys de Munt vàrem tenir el 13 de setembre. Va ser un dia especial, un dia diferent, un dia per retenir a la memòria. Va ser un dia en el qual gairebé vam tocar el cel amb les mans. Mai ens hauríem pogut arribar a pensar que allò que va començar sent un exercici intel·lectual de desacomplexament mental ens pogués portar tantes sensacions, tantes emocions, tants sentiments i tan difícils d'explicar que només tornant-la a viure es pugui explicar detalladament."

En Ximenis va comentar que el seu llibre no és un relat objectiu i periodístic de tot el procés d'Arenys de Munt. És per damunt de tot un llibre que narra els fets des de dins i des de la visió de l'autor, coprotagonista de tot plegat. És un llibre que relatas en primera persona el desenvolupament de les idees de tot aquell projecte i les motivacions que el van fer possible.

Després, es va passar a un interessant debat amb el públic assistent en què, no només es va parlar sobre Arenys, sinó també sobre l'actualitat del moviment independentista.

Finalment, cap a quarts de dues de la matinada, en Ximenis va signar exemplars del seu llibre.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada