dimarts, 26 d’octubre del 2010

DIA 29: "D'ARENYS DE MUNT AL CEL"

Divendres 29, a les 21h, Esplugues decideix celebra el seu primer sopar-tertúlia que, n'estem segurs, només serà el que encapçalarà la llista de tot un seguit d'interessants encontres a l'entorn del tema de la independència de Catalunya i dels Països Catalans.

Per començar, tenim dues interessants propostes:

La primera, la presentació del documental realitzat per ETV Llobregat "100 dies d'Esplugues decideix", un interessant recull d'imatges de les principals actuacions i activitats que la plataforma va tirar endavant durant els més de cent dies que van anar des de la seva constitució oficial, el 6 de març, fins a la jornada de la consulta, el 20 de juny. Un bon moment per reviure tots aquells dies de feina i il·lusió.

Després, en Josep Manuel Ximenis ens presentarà el seu llibre "D'Arenys de Munt al cel. L'inici de les consultes independentistes." Josep Manuel Ximenis és Regidor de l’Ajuntament d’Arenys de Munt, en representació de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP). Coordinador i portaveu de la comissió organitzadora de la primera consulta sobre la independència de la Nació catalana.

Josep Manel Ximenis, un dels principals ideòlegs i promotors de la consulta, comentarà el llibre, les anècdotes i un munt de fotografies d'aquella jornada tan important des de la perspectiva actual. També en signarà exemplars.

Les idees, les propostes, no sorgeixen del no-res. Algú les té, algú les desenvolupa i algú les porta a  terme amb unes motivacions determinades.

El ritme trepidant amb què van tenir lloc durant el 2009 i 2010, totes les consultes sobiranistes a partir de la d’Arenys de Munt del 13 de setembre de 2009, ha comportat que una de les iniciatives sobiranistes més importants i innovadores de la nostra història, no hagi tingut encara l’ocasió de ser explicada amb tranquil·litat adequada. A la vegada, això ha provocat indirectament que s’escampes una certa desinformació al seu voltant i que hi haguessin alguns intens d’apropiar-se-la en exclusiva. Es feia urgent que es resolguessin algunes confusions, desvetllant alhora la part més amagada d’aquella història. Aquest llibre relata en primera persona el desenvolupament de les idees de tot aquell projecte i les motivacions que el van fer possible- Al mateix temps, també vol ser un homenatge a totes aquelles persones d’Arenys de Munt i a totes les altres d’arreu de Catalunya, sense les quals tot plegat no hauria estat possible. (D'Arenys de Munt al cel. L'inici de les consultes independentistes.")

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada