dijous, 19 d’agost del 2010

COMENCEN A DEIXAR-NOS DE BANDA?Ahir, encara que ningú  sembla estar-ne assabentat, va tenir lloc una consulta sobre la independència en un nou municipi de Catalunya: Vilosell, a la comarca de les Garrigues. El món mediàtic, fins i tot el que semblava una mica més conscienciat, sembla que comença a oblidar les consultes. Les properes eleccions i els cops de colze independentistes per situar-se al capdavant de la foto fan que un moviment tan important comenci a deixar-se de banda.

Aquesta és la informació que Racó Català donava sobre la consulta de Vilosell:

La consulta sobre la independència de Catalunya que es va celebrar ahir al Vilosell (les Garrigues) va tancar-se amb un resultat rotund: 70 vots pel sí, 6 pel no i 2 vots en blanc, dels 78 vots totals (els quals suposen una participació del 46%).

Un cop fetes les votacions de Puigcerdà i Mollet de Peralada el dia 18 de juliol i mentre s'espera la cinquena onada que serà el 17 d'octubre, el poblet garriguenc de 200 habitants va entrar ahir al llistat dels que ja han preguntat als seus ciutadans quin és el futur que voldrien per a Catalunya. Aquesta cita, però, no ha tingut gaire ressò als mitjans de comunicació i malgrat que han enviat alguns missatges a la Coordinadora Nacional per la Consulta sobre la Independència, no han rebut cap resposta. "Deuen ser de vacances", comenta Vicenç Ferrer, membre de la plataforma organitzadora. Una plataforma que consta de 7 voluntaris, alguns dels quals ja han participat en l'organització d'altres consultes, i que té tot el suport municipal.

La participació ha superat de llarg les expectatives. De fet, des de l'organització s'ha reconegut que "pels comentaris que havíem sentit els dies abans comptàvem aconseguir el 20% de participació", ha comentat Gemma Ferrer. També va ser bona la recollida anticipada de vots: abans del dia assenyalat, 18 d'agost, ja s'havien recollit 41 vots.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada