diumenge, 1 de juliol del 2012

LLEIDA, 30 DE JUNY: UN PAÍS EN MARXA


4.000 persones van marxar ahir per Lleida en l’inici de la Marxa cap a la Independència convocada per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) fins arribar a la Seu Vella. Allà, Lluís Llach, Patrícia Gabancho, Toni Strubell, Jaume Vallcorba, Ferran Requejo, Quim Torra, Joan Reig, Oriol Grau, Xavier Garcia, Oriol Domènec i Josep Maria Roige han apel·lat a empènyer cap a l’Estat Propi secundant la lectura del Manifest en què es constata la fi de la via autonomista i es fa una crida a fer que l’onze de setembre marqui un punt de no retorn amb una massiva concentració reclamant que Catalunya sigui un nou Estat a Europa.
 

Posteriorment, la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, ha afirmat: “Avui, a Lleida, estem escrivint la primera pàgina de la història de la Catalunya lliure […] Per als catalans i catalanes la independència no és una opció; és una obligació. La nació catalana ha de reclamar la seva llibertat!” Forcadell ha afegit que “aquesta marxa no té retorn, ens comprometem ara i aquí a no fer ni un pas enrere fins aconseguir que Catalunya sigui un estat d'Europa”, i ha acabat fent una crida a la concentració de l’onze de setembre “per aconseguir que Catalunya sigui el proper estat d'Europa. Un estat lliure, just i solidari, que miri de tu a tu a tots els altres estats del món. Mai més ajupits! Mai més sotmesos!”.
 
Per la seva banda, Lluís Llach ha dit que “el poble català ha pres consciencia de la força que té”, i ha citat el ja famós discurs de Josep Guardiola animant als catalans a llevar-se ben d’hora per ser imparables. Guardiola, precisament, ha donat suport a la Marxa cap a la Independència, tot i no haver-hi pogut assistir.


L’acte també ha comptat amb la intervenció de Jaume Marfany, en representació de la CAL, entitat adherida a la Marxai que ahir iniciava el Correllengua 2012. Marfany ha dit: "Avui, 30 de juny, ara i aquí, en nom de l’Entitat que represento, emplaço a totes les organitzacions, moviments i entitats que treballen per la llengua, per la cultura i pel país, que s’adhereixin a la Marxa cap a la independència.
 
Des d’aquí vull dir a totes aquestes organitzacions que és l’hora de fer fora els dubtes... És l’hora de fer fora les ambigüitats... L’hora de fer fora les pors... Ha arribat l’hora d’establir complicitats i sumar esforços amb un únic objectiu: Catalunya nou Estat d’Europa!
 
Si anem junts... ningúi, absolutament ningú, ens podrà aturar!


El discurs final de Carme Forcadell ha donat pas al cant d’Els Segadors per part del grup Al Tall i dels assistents a l’acte. Al Tall i el grup Bonobos han posat amb les seves actuacions el punt i final a l’acte

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada