dimarts, 14 de febrer del 2012

TREBALLAR PEL TOT. TREBALLAR EN POSITIU (1)

Va ser poc després de la primera consulta sobiranista celebrada el 13 de setembre de 2009, a Arenys de Munt, quan un grup de persones, esperonades per aquella efervescència independentista que tots vam poder viure durant aquells dies, van començar a impulsar el Moviment per la Independència (M x I). Quaranta persones provinents de tots els sectors ideològics que defensaven l’exercici del dret d’autodeterminació de la nació catalana. Quaranta persones prou conegudes i valorades en els seus respectius àmbits o sectors i que tenien capacitat per aportar propostes clares i rigoroses al debat que llavors s’iniciava.
Del Moviment per la independència a l’ANC
Durant el més d’abril de 2010, aquest incipient Moviment per la Independència iniciava la seva ampliació a fi i efecte de crear-ne el que seria el Grup Fundacional. Dues-centes persones van integrar aquest grup. Persones que van ser fundadores o membres de significats moviments anteriors com l’Assemblea de Catalunya; persones representatives dels col·lectius, plataformes o organitzacions que, en aquells moments, estaven treballant per la independència nacional des de posicions ben diverses; i també persones de la vida pública (cultural, esportiva,...) que podien ajudar a la projecció d’aquesta iniciativa i, així mateix, persones destacades de l’independentisme valencià, balear i nord-català.
El Grup Fundacional va treballar amb un sol i clar objectiu: assentar les bases per a la celebració d’una Conferència Nacional per l’Estat propi (celebrada a Barcelona, el 30 d’abril de 2011) i començar a treballar en un full de ruta que conduís al procés de creació, en assemblea constituent, de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC).
Des d’aquell mes de setembre de 2009 fins al 10 de març de 2012, data en què tindrà lloc l’assemblea constituent de l’ANC, han passat dos anys i mig. D’aquell Grup Fundacional format per unes dues-centes persones hem passat a prop de 3.000 inscrits a l’ANC... i la xifra continua pujant dia a dia. Les assemblees territorials, punt clau en l’organització de l’ANC, ja en sumen 170 de constituïdes i 49 en procés de constitució. Les assemblees sectorials, organitzades verticalment, per professions, àmbits professionals, sectors, etc., i que són les que han de començar a establir les bases per al debat de la construcció d’un nou Estat, ja en sumen 20, i n’hi ha unes quantes més en procés de constitució.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada