divendres, 8 d’abril del 2011

10A. ESPLUGUES DECIDEIX AMB LA CAPITAL DE CATALUNYA

Aquest diumenge tindrà lloc la que serà la darrera onada de Consultes sobre la Independència. Amb Barcelona i altres ciutats culminarà un dels fets més transcendentals que hem tingut el privilegi de viure en aquest país i que va començar en aquell petit poblet del Maresme, ja fa gairebé dos anys.

L’experiència viscuda amb les Consultes, resultats a banda, que també són importants, crec que ens ha servit primordialment per a dos objectius: el primer, sensibilitzar la població sobre la independència i, més encara, sobre la possibilitat democràtica d’assolir aquesta independència.

La segona, importantíssima... Les consultes ens han demostrat a uns i a altres la viabilitat de realitzar un treball unitari, independentment de la ideologia política de cadascú. Més enllà de partits, organitzacions o entitats, hem estat capaços de treballar conjuntament per un objectiu comú.

Les Consultes han fet possible la mobilització del país. Més de 600.000 persones han participat ja en les diverses consultes. Per poc que pugi la participació demà, podrem assolir la xifra d’un milió de ciutadans d’aquest país que han exercit el seu dret a decidir.

La gent d’Esplugues decideix (amb companys de Sant Just) serem diumenge a Nou Barris, un districte de Barcelona que aplega prop d’un 18% d’immigració i fins a 42 nacionalitats diferents.

Diumenge, però, no és el final de res. Únicamernt acabarem de fixar una baula més d'aquesta cadena que ens ha de dur a la llibertat. Tampoc, com alguns han dit, serà el moment que prenguin el relleu els partits i els polítics. La unitat dels partits polítics a l’entorn de l’objectiu d’independència es preveu difícil i, ara per ara, sembla inviable. En canvi, les consultes han demostrat que la unitat de l’independentisme és possible si es fa des de la base, des de la construcció d’estructures on es puguin aplegar persones per damunt de les diferents opcions partidistes i electorals.

La gent d'Esplugues decideix serem protagonistes actius d'aquests moments històrics que ens han tocat de viure.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada