dimecres, 17 de març del 2010

VEU PRÒPIA A FAVOR DEL DRET A DECIDIR

Veu Pròpia és una organització de nous parlants a favor de la llengua. La formem persones de tota mena (homes i dones, joves i grans) amb un tret comú: no tenen el català com a primera llengua, però l'han adoptat com a llengua habitual. Treballen per la presència pública dels nous parlants, per ajudar les persones que estan adoptant el català, i per aconseguir el benestar de la nostra llengua comuna. Veu Pròpia és una organització totalment independent dels partits polítics.

Veu Pròpia ha publicat ara un manifest a favor del dret a decidir i fan una crida a participar en les consultes sobre la independència de Catalunya. El manifest comença dient:

Nosaltres, nouvinguts, nouvingudes, i descendents d’aquells que van decidir buscar un futur millor marxant dels seus llocs d’origen per venir a viure als Països Catalans, creiem que no podem restar impassibles davant els darrers esdeveniments que s'estan donant al Principat. Des de sempre hem manifestat la voluntat d'integrar-nos a la nostra nova llar i poder fer les nostres aportacions a la societat catalana per tal d'aconseguir una millor convivència entre totes i tots els ciutadans, per aconseguir una realitat més justa i igualitària.

Podeu llegir el contingut íntegre del manifest aquí.

1 comentari:

  1. Cal saludar la claredat de Veu Pròpia en la defensa del marc nacional (de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó), del principi democràtic del dret d'autodeterminació, i de solidaritat interlingüística i intercultural. El referèndum sobre la independència és una oportunitat per superar barreres, ja que hom convoca a tota la ciutadania (sense distincions de DNI-sí/DNI-no).

    ResponElimina