diumenge, 18 de març del 2012

EL CORRELLENGUA 2012 DEDICAT A LLUÍS M. XIRINACS

 
La CAL ha decidit dedicar el Correllengua 2012 a la figura del lluitador, pacifista, filòsof i pensador independentista Lluís M. Xirinacs.
 
Els diferents personatges que han estat homenatjats en anteriors Correllengües havien tingut sempre una trajectòria humana i professional fidel a la llengua i al país. Persones que han respost sempre al simbolisme del lema que encapçala els Correllengües: "Llengua, cultura i llibertat". Les darreres edicions van estar dedicades a Joan Oliver "Pere Quart" (2011), Salvador Espriu (2010) i Manuel de Pedrolo (2009). 
 
Mai, més que ara, quan es compleixen cinc anys del traspàs del filòsof, sembla del tot lògic aquest record i homenatge a Lluis Maria Xirinacs. Enguany, la situació sociopolítica que viu el país fa que estiguem vivint una eclosió de l’independentisme. El municipalisme, amb l’Associació de Municipis per la Independència, i la societat civil amb la recent constitució de l’Assemblea Nacional Catalana, no fan més que evidenciar un clímax d’opinió a Catalunya que cada vegada més es manifesta partidària de l’Estat propi.
 
Ripoll, bressol de Catalunya i molt a prop d’Ogassa, el lloc on Xirinacs es va deixar morir el compromís, serà el punt de partida del Correllengua 2012 que, durant els mesos que aniran de juny a novembre, recorrerà com sempre les terres dels Països Catalans i ens recordarà la fermesa i el compromís de Xirinacs en la defensa de la llengua catalana, en defensa dels Països Catalans, al llarg de la seva vida.
 
Ben aviat, serà un honor per la CAL presentar-vos el text titulat “Gràcies, CAL” que Lluís M. Xirinacs va escriure el 23 d’abril de 2001 per tal de manifestar el seu suport a la CAL i a la tasca que l’entitat duia –i dur- a terme en la defensa, promoció i normalització de la llengua catalana.
 
Gràcies, Xirinacs!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada