dimarts, 21 de febrer del 2012

LA DEMAGÒGIA AL SERVEI DEL NACIONALISME ESPANYOL


'És molt més important que no es paguin subvencions a Òmnium Cultural o a qualsevol altra entitat cultural, quan hi ha famílies que no poden pagar la guarderia dels fills perquè costa cinc-cents euros o quan necessitem diners per a la sanitat."

L’art de la demagògia... Aquestes són les darreres paraules de qui es creu l’actual virreina de Catalunya, la senyora Alicia Sánchez Camacho.

La senyora Camacho parla en nom del nacionalisme espanyol. Aquest nacionalisme agressiu i violent que, amb mètodes nous i renovats, continua el seu atac contra Catalunya i els Països Catalans. El nacionalisme espanyol fa servir ara la tècnica del corredor de fons: constància, reiteració, persistència i objectius clars.

Quines són les columnes que sustenten la Catalunya nació? La llengua i la cultura, per una banda; l’economia, per l’altra. N’hi ha més, sens dubte, però estaríem potser d’acord que aquests són dues de les principals.

Que fa, doncs, el nacionalisme espanyol? Bombardeja sistemàticament aquests pilars. Compta amb col·laboracions i col·laboracionistes molt importants:

El que sí que em preocupa són les seves (les de l’Estat espanyol) eines d'intel·ligència i manipulació, els seus poders fàctics i mediàtics, el seu aparell judicial i també, encara que sigui trist reconèixer-ho, alguns sectors poderosos del nostre país, que han viscut del “negoci d'Espanya”, la quinta columna incrustada en el nostre país, ben alimentada i dotada de recursos, així com protegida, que fa una tasca de clavegueres ben organitzada i dirigida.” Aquestes són paraules de Miquel Sellarès (Feu un cop d’ull al seu article titulat Ara toca fer Estat, publicat al Punt-Avui).

En aquest mateix article, Miquel Sellarès ens diu que no hem de permetre que ens liquidin el que fins ara hem pogut aconseguir. I això és el que volen significar les paraules del nacionalisme espanyol: acabar amb la immersió lingüística, amb l’espai de comunicació català (TV3 ja no emet per satèl·lit i s’encamina cap a un empobriment pressupostari que farà minvar, sens dubte, la seva qualitat). Volen acabar amb la societat civil, que és l’autèntica força d’aquest país.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada