dimarts, 7 de setembre del 2010

MANIFEST DE LA MARXA DE TORXES

TORNEM A CAMINAR!

El poble català viu un moment de la seva història en què ha de decidir definitivament quin vol que sigui el seu futur nacional. Després de 300 anys de submissió a l’Espanya única, es fa evident que ha arribat el temps de la llibertat a la qual tot poble té dret.

La transició que ens esquarterà nacionalment en autonomies només va ser la primera de les accions que Espanya practica amb constància: espoli fiscal, menyspreu institucional, incompliments sistemàtics i un llarg etcètera. Tot plegat no fa sinó refermar-nos en la nostra voluntat de persistir, com a poble, en la lluita per la nostra independència, conscients que només comptant amb un estat propi serem capaços d'afrontar els reptes econòmics, culturals i socials que ens assetgen.

Tanmateix, contemplem com els nostres representants polítics sovint paren més atenció a les seves estratègies partidistes, que no pas a treballar per avançar democràticament cap a l’exercici del dret a l’autodeterminació.

És per això que avui, aquesta nit preludi de l’11 de setembre, hem decidit sortir al carrer tots junts, units, sense partidismes de cap tipus. Tornem a caminar pels carrers d’Esplugues, aquest poble de la comarca del Baix Llobregat, una comarca que sempre s’ha distingit per les seves lluites socials i que ara també ha de ser capdavantera en la lluita per la independència. Hem caminat per la nostra vila, torxa en mà, per reclamar:

UNITAT D’ACCIÓ de totes les forces polítiques i la societat civil en un únic objectiu: fer tots els passos necessaris per arribar a la constitució d’un estat català independent. Un sol objectiu per a una única nació..

DIGNITAT NACIONAL. Conscients del moment històric, totes les forces polítiques nacionals cal que es presentin a les properes eleccions amb la clara i inequívoca proposta, als seus programes electorals, d’avançar decididament en el camí de la independència nacional.

UNA SOLA NACIÓ. La nació catalana no serà lliure del tot fins que no torni a ser completa. Tot i acceptant els ritmes dispars que els diferents territoris de la nostra nació viuen en el seu procés d’alliberament, el poble català ha de deixar ben palès que no renuncia a la seva integritat territorial i que aspira a la construcció dels Països Catalans com a entitat nacional reunificada.

Només si som capaços de sortir de nou al carrer sota l’única bandera de la llibertat nacional, aconseguirem la majoria social suficient per a tornar a ser artífexs dels nostres propis designis. Ja ens ho advertia l’Estellés:

“No et limites a contemplar aquestes hores que ara vénen. Baixa al carrer i participa. No podran res davant d'un poble unit, alegre i combatiu.”

Ja no podem recular, som on els camins es separen i ens cal decidir. Ara més que mai ens cal prendre la torxa i tornar a caminar.

Visca la terra!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada